Month: May 2017

Whistled at the wrong target!

Lagi jalan dari depan Ratu Plaza ke arah Fx Sudirman. Jalanan udah penuh dengan kendaraan, macet. Di saat lagi jalan, ada kopaja lewat di kanan gw, di pintu kopaja ada bapak kenek ‘gelantungan’. Pas banget lagi lihat ke arah jalan trus disiulin sama bapak-bapak ini dan sambil monyong2in bibir dan angkat2 alis. Ditambah pake senyum2 … Continued

Digital Harassment

About a year ago, I got a text from an acquaintance. His name was B and he was 14 years old, but I pretended not to know. I was also 14. I asked who he was, and he replied “im ‘belo’ but you need to keep secret”. He asked me if he could send me … Continued

Saat Naik Kopaja

Saya pernah dilecehkan di kopaja pulang kerja dari ITC Fatmawati – mau pulang ke cinere, karena penumpang penuh jadi saya berdiri, tiba tiba merasa ada yang meraba raba pinggang sampai (maaf) pantat saya. Terus saya langsung lihat ke belakang, ada bapak2 dibelakang saya. Karena ketakutan langsung turun terus ganti kopaja, sampai rumah saya nangis2. Terus … Continued

At soccer practice

I was in soccer practice and there were about 10 men (absolute strangers) sitting on the bleachers who we assumed to be players after our session. Someone then took a picture of us playing and our coach immediately came over to him and told him to delete it. It apparently happened twice and I find … Continued

Supermarket

Waktu saya kelas 6 saya, saya dan keluarga pergi berbelanja ke salah satu supermarket lokal dekat daerah industri (bukan sebesar hypermart etc). Siang itu adalah pertama kalinya saya pakai kaos tanpa lengan ke luar rumah. Ibu saya bilang gak apaapa2 masih sopan kan hanya untuk jalan2. Dan sesampainya di supermarket itu saya merasa sangat risih, … Continued

Man on Motor

Walking down Jl. Haji Jian by Brawijaya hospital at 11am today by myself. I was purposefully covered up and walking on the very edge of the road to not attract attention. The road was empty. I noticed a man on a motrocycle coming down the street towards me, and then he suddenly swerved to get … Continued

“WOW”, “lumayan nih”

Saya sangat berharap pembangunan gedung di area World Trade Center complex segera selesai. Banyak laki-laki yang bekerja dengan proyek itu dan tinggal di sekitar komplek tersebut membuat saya gerah dan tidak nyaman setiap kali berjalan ke kantor. Seperti misalnya pagi ini, saya berjalan dari kos di jalan komando ke pintu belakang komplek WTC. saya memutuskan … Continued

Witnessed: Creeps on Bridge

This morning I was crossing the busway bridge in Simprug–it’s easier to cross than wait for the traffic at the U-Turn. When I was walking up the stairs to cross over, I saw a group of guys at the top (about 7 of them) sitting, and they were looking ahead toward the other side of … Continued

K’s stories

When I was in middle and high sch, I used angkot everyday and often times I also go out with all of my girlfriends to the mall by angkot. My mom always worried but I always thought that this world is not that scary wan’t it? I once lost my handphone, was flashed (had a … Continued